bewaar
Harira met parelcouscous en tuinbonen
Harira met parelcouscous en tuinbonen
bewaar

Harira met parelcouscous en tuinbonen

De stadse variant wordt gemaakt met tomatenpuree, vlees en peulvruchten zoals linzen. Deze niet-rode, milde, vegetarische versie vind je meer op het platteland

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries tuinbonen

75 g

risottorijst

350 g

kikkererwten in pot

75 g

parelcouscous

1¼ liter

water

15 g

verse selderij

15 g

verse peterselie

15 g

verse koriander

5

trostomaten

2 tl

zout

2 el

milde olijfolie

1 el

gemberpoeder

1 el

ras el hanout

3 el

tarwebloem

135 ml

water

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

De stadse variant wordt gemaakt met tomatenpuree, vlees en peulvruchten zoals linzen. Deze niet-rode, milde, vegetarische versie vind je meer op het platteland

Aan de slag

1

Ontdooi de tuinbonen. Spoel de rijst onder koud stromend water en laat de kikkererwten uitlekken. Breng de rijst, kikkererwten en parelcouscous in een pan met 1.2 liter water (per 4 personen) aan de kook en laat ca. 5 min. koken.

2

Snijd ondertussen de groene kruiden grof (houd een handje apart voor garnering) en de tomaten in parten. Schep in een blender (of met een staafmixer) en pureer tot een gladde saus. Voeg na de 5 min. kooktijd de tomatensaus, het zout, de olijfolie, gemberpoeder en ras el hanout aan de pan en laat nog 5 min. gaar koken.

3

Dop ondertussen de ontdooide tuinbonen: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Voeg de laatste minuut toe en kook mee. Maak ondertussen een tadouira. Doe de bloem in een kom, voeg de rest van het water toe en roer met een garde los tot een papje. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. Garneer met de achtergehouden kruiden.