Pa­rel­cous­cous met tuin­bo­nen, fe­ta en as­per­ges

De asperges smaken net zo knapperig als wanneer je ze vers bereidt.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De asperges smaken net zo knapperig als wanneer je ze vers bereidt. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Doe de tuinbonen erin en breng het water opnieuw aan de kook. Doe de asperges erbij als het water weer kookt, breng het water weer aan de kook en laat dan nog 1 min. koken. Giet de groenten af.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten met een mes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de parelcouscous, bonen, asperges en komkommer in een schaal. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie inclusief de kruiden op.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp met 5 el kruidenolie (per 4 personen) van de kaasblokjes en schep de dressing door de parelcouscous. Hak de amandelen grof. Verdeel de kaasblokjes en de amandelen erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Parelcouscous met tuinbonen, feta en asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­cous­cous met tuin­bo­nen, fe­ta en as­per­ges

1
1
  • 200 g parelcouscous

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Breng ondertussen een pan water aan de kook.

2
2
  • 450 g tuinbonen

Doe de tuinbonen erin en breng het water opnieuw aan de kook.

3
3
  • 200 g groene asperges

Doe de asperges erbij als het water weer kookt, breng het water weer aan de kook en laat dan nog 1 min. koken. Giet de groenten af.

4
4
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten met een mes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

5
5
  • 275 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Doe de parelcouscous, bonen, asperges en komkommer in een schaal. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie inclusief de kruiden op.

6
6
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

7
7

Meng het citroensap en -rasp met 5 el kruidenolie (per 4 personen) van de kaasblokjes en schep de dressing door de parelcouscous.

8
8
  • 75 g gerookte amandelen

Hak de amandelen grof. Verdeel de kaasblokjes en de amandelen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.