Pa­rel­cous­cous met cour­get­te

(270) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 270

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn.
  2. Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, munt en azijn toe. Meng de peultjes, olijven en de olie door de couscous. Laat de kaasblokjes uitlekken en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper.

variatietip:

Je kunt ook 300 g gewone couscous gebruiken. Van parelcouscous gebruik je minder, omdat dit meer vocht opneemt. Schenk 325 ml kokend water over de couscous in een ruime kom en schep de tomatenpuree erdoor. Dek af en laat 10 min. staan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Parelcouscous met courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­cous­cous met cour­get­te

1
1
  • 2 liter kraanwater
  • 200 g parel couscous
  • 70 g tomatenpuree

Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 200 g verse peultjes

Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af.

3
3
  • 2 courgette
  • 295 g zongedroogde tomaten in pot
  • 15 g verse munt

Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn.

4
4
  • 2 el rodewijnazijn

Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, munt en azijn toe.

5
5
  • 165 g groene olijven met knoflook
  • 2 el (olijf)olie

Meng de peultjes, olijven en de olie door de couscous.

6
6
  • 200 g witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat

Laat de kaasblokjes uitlekken en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper.

variatietip:

Je kunt ook 300 g gewone couscous gebruiken. Van parelcouscous gebruik je minder, omdat dit meer vocht opneemt. Schenk 325 ml kokend water over de couscous in een ruime kom en schep de tomatenpuree erdoor. Dek af en laat 10 min. staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.