bewaar
Parelcouscous met courgette
Parelcouscous met courgette
bewaar

Parelcouscous met courgette

Couscous, wij houden ervan! De korrels van parelcouscous zijn dikker en hebben daardoor een zachtere en vollere smaak.

15 min. bereiden
294waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 liter

kraanwater

200 g

parel couscous

70 g

tomatenpuree

200 g

verse peultjes

2

courgette

295 g

zongedroogde tomaten in pot

15 g

verse munt

2 el

rodewijnazijn

165 g

groene olijven met knoflook

2 el

(olijf)olie

200 g

witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Couscous, wij houden ervan! De korrels van parelcouscous zijn dikker en hebben daardoor een zachtere en vollere smaak.

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn.

2

Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, munt en azijn toe. Meng de peultjes, olijven en de olie door de couscous. Laat de kaasblokjes uitlekken en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper.

variatietipJe kunt ook 300 g gewone couscous gebruiken. Van parelcouscous gebruik je minder, omdat dit meer vocht opneemt. Schenk 325 ml kokend water over de couscous in een ruime kom en schep de tomatenpuree erdoor. Dek af en laat 10 min. staan.