Meng de mosterd, peper en eventueel zout door het kipgehakt en draai er met vochtige handen zoveel burgers van als je nodig hebt. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kipburgers 12 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en leg de laatste 3 min. op elke burger een plakje cheddar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril de snijkanten om en om in 1 min. goudbruin.
Snijd de tomaten in plakjes. Beleg de broodjes elk met wat sla, 1 el tzatziki, een burger, wat plakjes tomaat en een beetje rauwkost.
Meng de rest van de rauwkost, tomaten en sla met de olie. Serveer de salade met de hamburger en de rest van de tzatziki apart erbij.
Kipburger recepten
Er gaat niets boven een sappige, zelfgemaakte kipburger. Kies je favoriete toppings, een lekkere saus zoals frisse tzatziki of pittige salsa, het juiste broodje en je kipburger is klaar!
Kipburger recepten
Broodje kipburger met cheddar en tzatziki maken
Ingrediënten
Aantal personen
2 eetlepel grove Zaanse mosterd | |
600 gram kipgehakt naturel | |
4 cheddar kaasplakjes | |
4 hamburgerbroodjes | |
4 tomaten | |
200 gram ijsbergsla | |
150 gram koelverse tzatziki | |
150 gram frisse komkommermix rauwkost | |
1 eetlepel (olijf)olie |
Broodje kipburger met sla, tomaat & caesardressing
Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Kipburgers met sla, tomaat en caesardressing is het antwoord vanavond! Je maakt deze hamburgers supersnel en simpel, want je hebt maar 5 ingrediënten nodig én maar 15 minuten van je tijd. Dat klink als een snel recept, toch? Je doordeweekse maaltijd lekker en makkelijk op tafel. Dat gaat met deze kipburgers zeker lukken.
INGRED...
00:21