Kipburger recepten
Kipburger recepten

Kipburger recepten

Er gaat niets boven een sappige, zelfgemaakte kipburger. Kies je favoriete toppings, een lekkere saus zoals frisse tzatziki of pittige salsa, het juiste broodje en je kipburger is klaar!

Broodje kipburger met cheddar en tzatziki maken

Broodje kipburger met cheddar en tzatziki maken

Ingrediënten

4 personen

2 el

grove Zaanse mosterd

600 g

kipgehakt naturel

4

cheddar kaasplakjes

4

hamburgerbroodjes

4

tomaten

200 g

ijsbergsla

150 g

koelverse tzatziki

150 g

frisse komkommermix rauwkost

1 el

(olijf)olie

  1. Meng de mosterd, peper en eventueel zout door het kipgehakt en draai er met vochtige handen zoveel burgers van als je nodig hebt. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kipburgers 12 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en leg de laatste 3 min. op elke burger een plakje cheddar.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril de snijkanten om en om in 1 min. goudbruin.
  3. Snijd de tomaten in plakjes. Beleg de broodjes elk met wat sla, 1 el tzatziki, een burger, wat plakjes tomaat en een beetje rauwkost.
  4. Meng de rest van de rauwkost, tomaten en sla met de olie. Serveer de salade met de hamburger en de rest van de tzatziki apart erbij.