Brood­je kip­bur­ger met ched­dar en tzat­zi­ki

Vanavond 'doen' we een broodje burger, met heerlijk smeltende kaas en een fris knoflooksausje.

(2) waardeer
hoofdgerecht Vanavond 'doen' we een broodje burger, met heerlijk smeltende kaas en een fris knoflooksausje. 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de mosterd, peper en eventueel zout door het kipgehakt en draai er met vochtige handen zoveel burgers van als je nodig hebt. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kipburgers 12 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en leg de laatste 3 min. op elke burger een plakje cheddar.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril de snijkanten om en om in 1 min. goudbruin.
  3. Snijd de tomaten in plakjes. Beleg de broodjes elk met wat sla, 1 el tzatziki, een burger, wat plakjes tomaat en een beetje rauwkost.
  4. Meng de rest van de rauwkost, tomaten en sla met de olie. Serveer de salade met de hamburger en de rest van de tzatziki apart erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11  g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Broodje kipburger met cheddar en tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je kip­bur­ger met ched­dar en tzat­zi­ki

1
1
  • 2 el grove Zaanse mosterd
  • 600 g kipgehakt naturel

Meng de mosterd, peper en eventueel zout door het kipgehakt en draai er met vochtige handen zoveel burgers van als je nodig hebt.

2
2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kipburgers 12 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 4 cheddar kaasplakjes

Keer halverwege en leg de laatste 3 min. op elke burger een plakje cheddar.

4
4
  • 4 hamburgerbroodjes

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril de snijkanten om en om in 1 min. goudbruin.

5
5
  • 4 tomaten
  • 200 g ijsbergsla
  • 150 g koelverse tzatziki
  • 150 g frisse komkommermix rauwkost

Snijd de tomaten in plakjes. Beleg de broodjes elk met wat sla, 1 el tzatziki, een burger, wat plakjes tomaat en een beetje rauwkost.

6
6
  • 1 el (olijf)olie

Meng de rest van de rauwkost, tomaten en sla met de olie. Serveer de salade met de hamburger en de rest van de tzatziki apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.