bewaar
Halloumi-kipburger
Halloumi-kipburger
bewaar

Halloumi-kipburger

Een burger van romige halloumi en kipgehakt: een burger deluxe dus.

20 min. bereiden
8 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

robuust meergranen afbakbroodjes

1

biologische citroen

100 g

halloumi

300 g

kipgehakt naturel

2

rode uien

1 teen

knoflook

1 tl

gedroogde munt

150 ml

tomato frito

½

komkommer

100 g

gesneden ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een burger van romige halloumi en kipgehakt: een burger deluxe dus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220° C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de halloumi in blokjes vaneen ½ cm en meng met 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en het kipgehakt. Maak burgers van het gehakt. Snijd de rode ui in dikke ringen van 1 cm.

3

Gril de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Grill de uienringen de laatste 5 min. mee. Keer halverwege.

4

Snijd ondertussen de knoflook fijn en doe samen met de munt en de tomato frito in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen.

5

Snijd de halve komkommer in plakjes en snijd de broodjes open. Verdeel wat van de saus over de bodems en beleg ze met de burger, plakjes komkommer, wat sla en de gegrilde ui. Serveer de rest van de saus erbij.