Hal­lou­mi-kip­bur­ger

Een burger van romige halloumi en kipgehakt: een burger deluxe dus.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(2) waardeer
grieks hoofdgerecht Een burger van romige halloumi en kipgehakt: een burger deluxe dus. 4 personen
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220° C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de halloumi in blokjes van een ½ cm en meng met 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en het kipgehakt. Maak burgers van het gehakt. Snijd de rode ui in dikke ringen van 1 cm. Grill de burgers in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Grill de uienringen in de laatste 5 min. mee. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en doe samen met de gedroogde munt en de tomato frito in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Snijd de komkommer in plakjes en snijd de broodjes open. Verdeel wat van de saus over de bodems en beleg ze met de burger, plakjes komkommer, wat sla en de gegrilde ui. Serveer de rest van de saus erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9  g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Halloumi-kipburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hal­lou­mi-kip­bur­ger

1
1
  • 4 robuust meergranen afbakbroodjes

Verwarm de oven voor op 220° C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 biologische citroen

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

3
3
  • 100 g halloumi
  • 300 g kipgehakt naturel

Snijd de halloumi in blokjes van een ½ cm en meng met 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en het kipgehakt.

4
4
  • 2 rode uien

Maak burgers van het gehakt. Snijd de rode ui in dikke ringen van 1 cm.

5
5

Grill de burgers in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Grill de uienringen in de laatste 5 min. mee. Keer halverwege.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde munt
  • 150 ml tomato frito

Snijd ondertussen de knoflook fijn en doe samen met de gedroogde munt en de tomato frito in een steelpan.

7
7

Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen.

8
8
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in plakjes en snijd de broodjes open.

9
9
  • 100 g gesneden ijsbergsla

Verdeel wat van de saus over de bodems en beleg ze met de burger, plakjes komkommer, wat sla en de gegrilde ui. Serveer de rest van de saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.