Hal­lou­mi-kip­bur­ger

Een burger van romige halloumi en kipgehakt: een burger deluxe dus.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(8) waardeer
hoofdgerecht Een burger van romige halloumi en kipgehakt: een burger deluxe dus. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220° C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de halloumi in blokjes vaneen ½ cm en meng met 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en het kipgehakt. Maak burgers van het gehakt. Snijd de rode ui in dikke ringen van 1 cm.
  3. Gril de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Grill de uienringen de laatste 5 min. mee. Keer halverwege.
  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn en doe samen met de munt en de tomato frito in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen.
  5. Snijd de halve komkommer in plakjes en snijd de broodjes open. Verdeel wat van de saus over de bodems en beleg ze met de burger, plakjes komkommer, wat sla en de gegrilde ui. Serveer de rest van de saus erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018 , Receptkaart 2020 week 03-04

Halloumi-kipburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hal­lou­mi-kip­bur­ger

1
1

Verwarm de oven voor op 220° C.

2
2
  • 4 robuust meergranen afbakbroodjes

Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter.

4
4
  • 1 biologische citroen
  • 100 g halloumi
  • 300 g kipgehakt naturel

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de halloumi in blokjes vaneen ½ cm en meng met 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en het kipgehakt.

5
5
  • 2 rode uien

Maak burgers van het gehakt. Snijd de rode ui in dikke ringen van 1 cm.

6
6

Gril de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Gril de uienringen de laatste 5 min. mee. Keer halverwege.

7
7
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde munt
  • 150 ml tomato frito

Snijd ondertussen de knoflook fijn en doe samen met de munt en de tomato frito in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen.

8
8
  • ½ komkommer

Snijd de halve komkommer in plakjes en snijd de broodjes open.

9
9
  • 100 g gesneden ijsbergsla

Verdeel wat van de saus over de bodems en beleg ze met de burger, plakjes komkommer, wat sla en de gegrilde ui. Serveer de rest van de saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.