bewaar
Broodje kipburger met snelle salade
Broodje kipburger met snelle salade
bewaar

Broodje kipburger met snelle salade

Cheeseburger met kip? Ja, heel lekker! Helemaal met zo'n frisse wortelsalade.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

milde olijfolie

4

kipburgers

3

rode uien

4 plakken

rookkaas

600 g

winterpeen

3 el

mayonaise

1½ el

grove mosterd

4

bakkersbollen spelt

20 g

rucola

12

zoetzure augurken plakjes

Dit heb je nodig

  • hapjespan met deksel

Cheeseburger met kip? Ja, heel lekker! Helemaal met zo'n frisse wortelsalade.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kipburgers 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Doe de deksel op de pan en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd ondertussen ⅚ van de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de pan. Schep de uien af en toe om. Verdeel de laatste 2 min. de plakken kaas over de kipburgers en laat met de deksel op de pan smelten.

2

Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Snipper de rest van de rode ui. Meng de peen, ui, mayonaise, mosterd en 1 el augurkenvocht (per 4 personen) tot een salade. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de broodjes open en beleg achtereenvolgens met een handje rucola, wat salade, een kipburger, wat gebakken ui en de augurkenplakken. Serveer de rest van de salade ernaast.

tip

vegatipLiever geen vlees? Vervang de kip door The Dutch Weed Burger (schaal 170 g).