bewaar
Frisse kipburger
Frisse kipburger
bewaar

Frisse kipburger

Malse burger op een knapperig broodje.

30 min. bereiden
222waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 g

verse munt

3

bosuien

½ stuk

krop ijsbergsla

1

komkommer

6

radijsjes

2 el

sesamzaad

1

limoen

15 g

verse koriander

450 g

kip-kalkoengehakt

1 el

maizena

4 el

mayonaise met yoghurt

4

verse pistolets

Dit heb je nodig

  • grillpan

Malse burger op een knapperig broodje.

Aan de slag

1

Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de bosuitje in ringetjes en de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.

2

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de helft van de munt en de helft van de koriander fijn. Bewaar de rest voor garnering.

3

Meng het kip-kalkoengehakt met de sesam, munt, koriander, maizena, het limoenrasp en de helft van de bosui. Voeg peper en zout toe.Vorm met natte handen 4 ovale burgers van het kipmengsel.

4

Meng de mayonaise met de rest van de bosui. Breng op smaak met het limoensap en peper en zout.

5

Verhit de grillpan. Halveer de broodjes en leg ze met de snijkant 30 sec in de grillpan. Gril de kipburgers 6-8 min. Keer regelmatig. Beleg elk broodje met de sla. Leg de burger erop en verdeel de komkommer, radijs en limoen-mayonaise en achtergehouden kruiden erover.

tip

algemeenVisliefhebber? Vervang de kipfilet door zalmfilet en snijd deze op dezelfde wijze fijn.

algemeenJe kunt de kipburgers een paar uur van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.