bewaar
Kipburger
Kipburger
bewaar

Kipburger

Het frisse sausje maakt van deze burger een nóg groter feestje.

25 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

400 g

kipfilet

1 el

Zaanse mosterd

1 el

mayonaise

1

bosui

1 tl

gedroogde dragon

2 el

traditionele olijfolie

75 g

Griekse yoghurt

4

witte bollen met sesam

75 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grillpan

Het frisse sausje maakt van deze burger een nóg groter feestje.

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep om met wat zout en laat uitlekken in een vergiet.

2

Snijd de kip in blokjes. Maal de kip fijn in de keukenmachine. Voeg de mosterd, mayonaise, peper en zout toe en meng goed. Snijd de bosui in dunne ringen. Schep de helft van de bosui en dragon erdoor. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.

3

Bestrijk de burgers dun met de olie en grill ze in de grillpan op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Dep de komkommer droog met keukenpapier en meng met 2/3 van de yoghurt en de rest van de bosui en dragon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Halveer de broodjes en schep wat van het komkommermengsel op de onderste helften. Leg er een klein handje veldsla en een burger op. Verdeel er nog wat komkommermengsel over. Leg de bovenkant van de broodjes erop.

5

Meng de rest van de komkommer door de overgebleven veldsla en serveer bij de broodjes kipburger.

variatietipGriekse yoghurt is ook erg lekker met muesli.