bewaar
Noedelsalade met radijs en garnalen
Noedelsalade met radijs en garnalen
bewaar

Noedelsalade met radijs en garnalen

20 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

sesamzaad

1 pak

eiernoedels

2 bosjes

(witpunt)radijs

1

komkommer

3 el

Japanse sojasaus

3 tl

sesamolie

3 el

balsamicoazijn

2 bakjes

jumbogarnalen

1 zakje

bosui

1 bakje

koriander

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel af onder de koude kraan.

2

Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Halveer de komkommer in de lengte en schep er met een theelepel de zaadlijsten uit. Snijd in plakjes.

3

Klop in een ruime kom de sojasaus, olie en azijn tot een dressing. Voeg de noedels, radijs, komkommer en garnalen toe. Verdeel de salade over 4 kommen of borden. Bestrooi met het sesamzaad, de bosui en koriander.