Noe­del­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk en su­gar­snaps

Biefstuk maar net even anders: als salade met noedels, chili en soja als smaakmakers.

(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Biefstuk maar net even anders: als salade met noedels, chili en soja als smaakmakers. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Blancheer de sugarsnaps in 1-2 min. beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan in een vergiet (bewaar het water). Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kookwater van de sugarsnaps. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Bestrijk het vlees met de olie en gril in 4-6 min. medium gaar. Keer af en toe om. Laat op een bord afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
  3. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Schep de chilisaus, sojasaus en bosui door de noedels. Snijd het vlees in plakjes. Verdeel de noedels over diepe kommen en verdeel daar de biefstuk, mango en sugarsnaps over. Bestrooi met de pinda’s

variatietip:

Houd je van spicy? Voeg dan een in ringetjes gesneden rode peper toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Vol Smaak , Allerhande Box week 13 2019 , Receptkaart 2019 week 25-26

Noedelsalade met gegrilde biefstuk en sugarsnaps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk en su­gar­snaps

1
1
  • 200 g sugarsnaps

Breng een pan met ruim water aan de kook. Blancheer de sugarsnaps in 1-2 min. beetgaar.

2
2

Schep met een schuimspaan uit de pan in een vergiet (bewaar het water). Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

3
3
  • 250 g eiernoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kookwater van de sugarsnaps.

4
4

Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

5
5

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter.

6
6
  • 300 g AH Biologisch biefstukken

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak.

7
7
  • 1 el arachideolie

Bestrijk het vlees met de olie en gril in 4-6 min. medium gaar. Keer af en toe om. Laat op een bord afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

8
8
  • 1 eetrijpe mango

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in blokjes van 1 cm.

9
9
  • 2 bosuien

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

10
10
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 el Japanse sojasaus

Schep de chilisaus, sojasaus en bosui door de noedels. Snijd het vlees in plakjes.

11
11
  • 50 g gezouten pinda's

Verdeel de noedels over diepe kommen en verdeel daar de biefstuk, mango en sugarsnaps over. Bestrooi met de pinda’s

variatietip:

Houd je van spicy? Voeg dan een in ringetjes gesneden rode peper toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.