Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en doe in een grote kom. Snijd de biefstuk in hele dunne reepjes breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de pinda’s grof. Snijd de bosui fijn en bewaar het wit en groen apart. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Meng de limoenrasp- en sap met de vissaus, kokosbloesemsuiker en sriracha.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de gember, knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de spruitjes 10 min. op hoog vuur. Voeg toe aan de noedels.
Verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de biefstuk met het groene gedeelte van de bosui 1-2 min. op hoog vuur. Voeg met de dressing en pinda’s toe aan de noedels. Pluk de blaadjes van de munt, snijd fijn en meng door de noedelsalade.
Noedelsalade met spruitjes en biefstuk
Verwerk spruitjes is in een noedelsalade. Da's weer 'ns wat anders! Met sappige biefstuk, gember, limoen en sriracha. Afgetopt met pinda’s en munt voor een frisse, knapperige bite.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Noedelsalade met spruitjes en biefstuk
Verwerk spruitjes is in een noedelsalade. Da's weer 'ns wat anders! Met sappige biefstuk, gember, limoen en sriracha. Afgetopt met pinda’s en munt voor een frisse, knapperige bite.

hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en doe in een grote kom. Snijd de biefstuk in hele dunne reepjes breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de pinda’s grof. Snijd de bosui fijn en bewaar het wit en groen apart. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Meng de limoenrasp- en sap met de vissaus, kokosbloesemsuiker en sriracha.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de gember, knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de spruitjes 10 min. op hoog vuur. Voeg toe aan de noedels.
Verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de biefstuk met het groene gedeelte van de bosui 1-2 min. op hoog vuur. Voeg met de dressing en pinda’s toe aan de noedels. Pluk de blaadjes van de munt, snijd fijn en meng door de noedelsalade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
225 g rijstnoedels
300 g biefstukken
500 g spruitjes
20 g verse gember
3 tenen knoflook
100 g gezouten pinda's
4 bosuien
2 biologische limoenen
1½ el vissaus
1½ el kokosbloesemsuiker
1½ el sriracha
4 el zonnebloemolie
20 g verse munt



