Noedelsalade met mango en garnalen van Hugo Kennis

Deze noedelsalade met mango en garnalen heeft alles wat je zoekt: een perfecte balans van fris, zoet en pittig. Heerlijk met een zelfgemaakte dressing van limoen, gember en vissaus.

610 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Maak de mango’s schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de rode ui fijn en snijd de knoflook fijn. Boen de limoenen schoon en rasp van de helt van de vruchten de groene schil ervan en pers beide uit. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne ringetjes.

  3. Rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 min. tot gaar en goudbruin. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Maak een dressing van het limoensap en –rasp, de gember, vissaus, de rest van de olie, rode peper, rode ui en de bruine suiker.

  4. Hak de pinda’s grof. Meng de noedels in een grote kom met de komkommer, mango, garnalen, koriander en munt. Meng de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda’s.

Noedelsalade met mango en garnalen van Hugo Kennis

Deze noedelsalade met mango en garnalen heeft alles wat je zoekt: een perfecte balans van fris, zoet en pittig. Heerlijk met een zelfgemaakte dressing van limoen, gember en vissaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig