bewaar
Vegetarische noedelsalade met sesamdressing
Vegetarische noedelsalade met sesamdressing
bewaar

Vegetarische noedelsalade met sesamdressing

Handig: deze salade kun je ook meenemen als lunch of snel diner on the go.

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

mienestje

3 cm

verse gember

2 el

arachideolie

320 g

stukjes als van kip

4 el

zoete chilisaus

2 el

sesamolie

2 el

sojasaus

2 el

sushiazijn

400 g

courgette spaghetti

400 g

Japanse wokgroente sojabonen en paksoi

50 g

gezouten pinda's

Handig: deze salade kun je ook meenemen als lunch of snel diner on the go.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Schil en rasp ondertussen de gember. Verhit de olie in een wok en bak de gember, vegakipstukjes en de helft van de chilisaus 5 min. op middelhoog vuur.

2

Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Meng met de mie en courgettespaghetti. Schep de (rauwe) wokgroente erdoor en verdeel over een platte schaal. Hak de pinda’s grof en verdeel samen met de kip over de noedelsalade. Besprenkel met de rest van de chilisaus.

tip

serveertipLekker met limoen.