Ve­ge­ta­ri­sche noe­del­sa­la­de met se­sam­dres­sing

Handig: deze salade kun je ook meenemen als lunch of snel diner on the go.

(0) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Handig: deze salade kun je ook meenemen als lunch of snel diner on the go. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Schil en rasp ondertussen de gember. Verhit de olie in een wok en bak de gember, vegakipstukjes en de chilisaus 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Meng de mie en courgettespaghetti met de dressing. Schep de (rauwe) wokgroente erdoor en verdeel over een platte schaal. Hak de pinda’s grof en verdeel samen met de kip over de noedelsalade. Besprenkel met de rest van de chilisaus.

serveertip:

Lekker met limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 33-36

Vegetarische noedelsalade met sesamdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche noe­del­sa­la­de met se­sam­dres­sing

1
1
  • 200 g mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel lauw onder koud stromend water.

2
2
  • 3 cm verse gember
  • 2 el arachideolie
  • 320 g stukjes als van kip
  • 2 el zoete chilisaus

Schil en rasp ondertussen de gember. Verhit de olie in een wok en bak de gember, vegakipstukjes en de chilisaus 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 400 g courgette spaghetti
  • 400 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi

Meng de mie en courgettespaghetti met de dressing. Schep de (rauwe) wokgroente erdoor en verdeel over een platte schaal.

4
4
  • 50 g gezouten pinda's
  • 2 el zoete chilisaus

Hak de pinda’s grof en verdeel samen met de kip over de noedelsalade. Besprenkel met de rest van de chilisaus.

serveertip:

Lekker met limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.