Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing
Limoen, munt en pinda’s: allemaal ingrediënten die een salade als deze extra lekker maken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g eiermie
- 2 winterpenen
- 1 limoen
- 4 arachideolie
- 150 g groene currypasta
- 15 g verse munt
- 370 g roerbakgarnalen naturel
- 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
- 60 g gezouten pinda's
Keukenspullen
- dunschiller
Advertentie
Bereiden
- Kook de noedels in 5 min. gaar. Schil ondertussen de winterpenen en schaaf met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook 2 min. mee. Giet de noedels en winterpeen af en spoel samen tot lauwwarm onder koud stromend water.
- Maak de dressing: rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap (bij 4 personen) met de olie en de groenecurrypasta. Snijd de muntblaadjes in reepjes.
- Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met 2 el dressing (bij 4 personen) in 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen de noedels en wortellinten met de rest van de dressing. Schep de wokgroenten erdoor en verdeel over een platte schaal. Verdeel de garnalen, munt en pinda’s erover en serveer direct.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.400 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing
- 250 g eiermie
- 2 winterpenen
Kook de noedels in 5 min. gaar. Schil ondertussen de winterpenen en schaaf met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook 2 min. mee.
Giet de noedels en winterpeen af en spoel samen tot lauwwarm onder koud stromend water.
- 1 limoen
- 4 arachideolie
- 150 g groene currypasta
Maak de dressing: rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap (bij 4 personen) met de olie en de groenecurrypasta.
- 15 g verse munt
Snijd de muntblaadjes in reepjes.
- 370 g roerbakgarnalen naturel
Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met 2 el dressing (bij 4 personen) in 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
- 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
Meng ondertussen de noedels en wortellinten met de rest van de dressing. Schep de wokgroenten erdoor en verdeel over een platte schaal.
- 60 g gezouten pinda's
Verdeel de garnalen, munt en pinda’s erover en serveer direct.