bewaar
Wortelsalade met radijs
Wortelsalade met radijs
bewaar

Wortelsalade met radijs

15 min. bereiden
30 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

peen

1 bosje

(witpunt)radijs

½ bakje

pistachenoten

1 bekertje

crème fraîche

2 el

gembersiroop

2 tl

Dijon mosterd

Aan de slag

1

Snijd het groen af op 1 cm van de wortels. Schil ze en halveer ze in de lengte. Bewaar tot gebruik in een kom ijskoud water, het liefst met wat ijsblokjes. Verwijder het meeste groen van de radijsjes, halveer ze en doe ze bij de wortels in het water. Zet 30 min. in de koelkast. Hierdoor worden de groenten extra knapperig.

2

Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. Meng ondertussen de crème fraîche met de gembersiroop, mosterd en peper en zout. Laat de wortels en radijs uitlekken, dep droog en verdeel over een platte schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met de noten. Lekker met kipspiesjes en rijst.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.