bewaar
In bouillon gestoofde kip
In bouillon gestoofde kip
bewaar

In bouillon gestoofde kip

20 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

kippenbouillon

500 g

winterwortel

1 schaaltje

kipfilethaasjes

1 pak

tuinerwten

1 blik

linzen

125 ml

crème fraîche

3 eetlepels

Dijon mosterd

Aan de slag

In pan bouillon aan de kook brengen. Wortelplakjes toevoegen en 1 min. koken. Kip bestrooien met zout en peper en in bouillon leggen. Bouillon 5 min. zachtjes laten koken. Dan erwten toevoegen en alles samen nog 7-10 min. tegen de kook aan verwarmen. Intussen linzen in zeef afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. In steelpan linzen zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. In kommetje crème fraîche mengen met mosterd en zout en peper naar smaak. Met schuimspaan kip en groente over vier warme diepe borden verdelen. Linzen erover scheppen. In elk bord een soeplepel bouillon scheppen. Mosterdsaus apart erbij geven.

algemeenprijs per persoon 2.00 (in oktober/november 2005)