bewaar
Wortelsoep met tuinkers
Wortelsoep met tuinkers
bewaar

Wortelsoep met tuinkers

25 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

zonnebloemolie

1

sjalot

1 teentje

knoflook

400 g

winterwortel

1 stengel

sereh

500 ml

kippenbouillon

100 ml

crème fraîche

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de olie in een pan. Fruit de sjalot en knoflook heel zachtjes 3 minuten. Roer de stukjes wortel erdoor en fruit ze 1 min. mee.

2

Snijd de stengel sereh in de lengte open. Schenk de bouillon in de pan en voeg de sereh toe. Breng alles aan de kook en kook de soep zachtjes 15 minuten.

3

Verwijder de stengel sereh. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 borden of kommen, schep er een lepel crème fraîche op en knip de tuinkers boven de soep van het matje. Lekker met geroosterd brood met roomboter.

algemeenHet citroenfrisse accent van sereh geeft de soep een heerlijke lichte voorjaarssmaak.

algemeenFruit met de sjalot en knoflook een halve eetlepel fijngehakte verse gember mee. Breng de soep op smaak met Japanse sojasaus in plaats van met zout. Laat eventueel de crème fraîche weg.