Koriandersoep

Advertentie
Ingrediënten
- 3 el zonnebloemolie
- 1 ui (grof gehakt)
- 1 teen knoflook (grof gehakt)
- 1 courgette (in plakken)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 700 ml kippenbouillon (van tabletten)
- ½ limoen
- 2 bakjes verse koriander (a 15 g)
- tortillachips
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de courgette toe en bak 10 min. mee. Roer de crème fraîche erdoor en schenk de kippenbouillon erbij. Voeg de limoen toe en laat de soep zachtjes 15 min. koken. Verwijder de limoen. Roer de koriander (met steeltjes) erdoor en warm 1 min. mee. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met de tortillachips.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 5 g
- vet 19 g