bewaar
Koriandersoep
Koriandersoep
bewaar

Koriandersoep

35 min. bereiden
124waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

zonnebloemolie

1

ui

1 teen

knoflook

1

courgette

1 bekertje

crème fraîche

700 ml

kippenbouillon

½

limoen

2 bakjes

verse koriander

tortillachips

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de courgette toe en bak 10 min. mee. Roer de crème fraîche erdoor en schenk de kippenbouillon erbij. Voeg de limoen toe en laat de soep zachtjes 15 min. koken. Verwijder de limoen. Roer de koriander (met steeltjes) erdoor en warm 1 min. mee. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met de tortillachips.