bewaar
Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
bewaar

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus

35 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

reuzengarnalen

1 el

olie

2

sjalotten

200 ml

gevogeltefond

100 g

blanke amandelen

300 g

kipfilethaasjes

kipkruiden

25 g

boter

1 teentje

knoflook

100 ml

zoete witte wijn

125 ml

crème fraîche

Aan de slag

1

Pel de garnalen en bewaar de schalen. Snijd de garnalen op de rug open en verwijder de zwarte draadjes.

2

Verwarm in een pannetje de olie en fruit de sjalotten en de schalen van de garnalen zachtjes 5 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de gevogeltefond toe en kook alles zachtjes 10 minuten. Zeef de fond boven een kommetje en druk de schillen goed uit.

3

Maal de amandelen zo fijn mogelijk.

4

Bestrooi de kiphaasjes met kipkruiden. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin en in ca. 8 min. gaar. Bak de garnalen de laatste 3 min. mee.

5

Schep alles uit de pan. Voeg de amandelen en knoflook toe en bak ze al roerend 1 min. in het bakvet. Voeg de wijn toe en laat deze 1 min. koken. Voeg de ingekookte fond toe en laat alles 5 min. zachtjes koken. Roer de crème fraîche erdoor en breng de saus nog eenmaal aan de kook. Schep de garnalen en de kip weer in de saus en laat alles goed warm worden. Breng de saus pittig op smaak met peper en zout. Lekker met rijst of pasta en een salade.

algemeenGarnalen pellen: Leg de garnalen op een gladde schone ondergrond. Pak een garnaal vast, z'n rug naar u toe. Druk met de duimnagel van uw andere hand in de middelste rugschubben en knak de rug door. Trek het staartgedeelte eraf, de garnaal is gepeld.

algemeenDit gerecht komt regelrecht uit de Catalaanse keuken. De combinatie van kip, garnalen, amandelen en zoete wijn is net zo onverwacht als bijzonder.