Kip in saffraan-amandelsaus

535 kcal

(Voedingswaarden)

55 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnhakken. Kippenbouten met zout en peper bestrooien. In hapjespan olijfolie verhitten en hierin kippenbouten op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom goudbruin bakken. Kippenbouten uit pan scheppen en in achtergebleven olijfolie ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. In steelpan wijn verwarmen en saffraan toevoegen. In keukenmachine uienmengsel en amandelen met 1 dl warme wijn pureren. Amandelsaus, warme wijn, slagroom en een snufje zout al roerende in hapjespan aan de kook brengen. Kippenbouten in amandelsaus in ca. 30 à 40 minuten op zacht vuur laten garen. Intussen druiven schoonmaken, halveren en van pitten ontdoen. Kip met saffraan-amandelsaus op serveerschaal scheppen en met druiven garneren.

Kip in saffraan-amandelsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel