bewaar
Kip in saffraan-amandelsaus
Kip in saffraan-amandelsaus
bewaar

Kip in saffraan-amandelsaus

55 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

4

kippenbouten

zout en versgemalen peper

5 eetlepels

olijfolie

2 dl

witte wijn

1 envelopje

saffraan

45 g

blanke amandelen

1 dl

slagroom

150 g

witte druiven

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnhakken. Kippenbouten met zout en peper bestrooien. In hapjespan olijfolie verhitten en hierin kippenbouten op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom goudbruin bakken. Kippenbouten uit pan scheppen en in achtergebleven olijfolie ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. In steelpan wijn verwarmen en saffraan toevoegen. In keukenmachine uienmengsel en amandelen met 1 dl warme wijn pureren. Amandelsaus, warme wijn, slagroom en een snufje zout al roerende in hapjespan aan de kook brengen. Kippenbouten in amandelsaus in ca. 30 à 40 minuten op zacht vuur laten garen. Intussen druiven schoonmaken, halveren en van pitten ontdoen. Kip met saffraan-amandelsaus op serveerschaal scheppen en met druiven garneren.