Ro­mi­ge vis­soep met mos­se­len en gar­na­len

(36) waardeer
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 36

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mosselen onder koud stromend water schoonmaken. Kapotte en geopende exemplaren die na een tik op het aanrecht niet sluiten, weggooien. In pan wijn aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en afgedekt op hoog vuur aan de kook brengen. Mosselen in ca. 6 minuten gaarkoken, af en toe omschudden. Mosselen met schuimspaan uit pan nemen en uit schelpen halen (ongeopende mosselen weggooien). 8 Mosselen in schelp laten. Kookvocht boven kom zeven. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Prei en venkel wassen en schoonmaken. Prei in dunne ringen snijden. Venkel in blokjes snijden; venkelgroen apart houden. Tomaten inkruisen en enkele tellen in kokend water onderdompelen. Ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden.
  2. In grote pan olie verhitten. Ui en knoflook in ca. 2 minuten glazig bakken. Prei en venkel toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Blokjes tomaat erdoor roeren en 1 minuut meestoven. Paprikapoeder en saffraan toevoegen. 1 liter water erbij schenken en bouillonblokjes toevoegen. Aan de kook brengen en bouillonblokjes laten oplossen. Gezeefd mosselkookvocht erdoor roeren. Soep ca. 10 minuten tegen de kook aan laten trekken. Intussen vis in blokjes van ca. 1 1/2 cm snijden. Vis en kruidenbitter aan soep toevoegen en ca. 4 minuten tegen de kook aan houden. Slagroom, gepelde mosselen en garnalen door soep roeren en goed meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in schelp in soep leggen en soep bestrooien met venkelgroen. Serveren met warm stokbrood.

Tip:

In plaats van roodbaarsfilet kunt u ook andere witte visfilets gebruiken, zoals kabeljauw, schelvis of tilapia.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.