bewaar
Roergebakken mosselen met romige citroenrijst
Roergebakken mosselen met romige citroenrijst
bewaar

Roergebakken mosselen met romige citroenrijst

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 bak

verse mosselen

½

citroen

30 g

roomboter

200 g

risottorijst

1

visbouillontablet

3

bosuitjes

1 teen

knoflook

1 zakje

verse koriander

(versgemalen) peper

¾ dl

droge witte wijn

50 g

verse roomkaas

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken, mosselen die niet sluiten verwijderen. Citroen goed schoonboenen en de schil raspen. In pan helft van boter verhitten. Rijst al omscheppend glazig bakken. Citroenrasp, bouillontablet en 6 dl water toevoegen en rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden. Knoflook pellen en hakken. Koriander grof hakken. In wok of grote braadpan olie verhitten. Mosselen met bosui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Peper erover strooien, wijn erbij schenken en mosselen al omscheppend ca. 5 minuten verwarmen of tot alle mosselen geopend zijn. Koriander erover strooien en mosselen nogmaals omscheppen. Roomkaas en rest van boter door gare rijst roeren. Rijst op smaak brengen met peper en in vier diepe borden scheppen, helft van mosselen erop scheppen. Rest van mosselen apart erbij geven.