
Ingrediënten
8
kipdrumsticks
zout en versgemalen peper
1
ui
4 eetlepels
olijfolie
2 dl
tomatenblokjes
1 dl
droge witte wijn
½
kippenbouillontablet
20 g
extra pure chocolade
4 takjes
peterselie
2 teentjes
knoflook
45 g
blanke amandelen
½ theelepel
gemalen kurkuma (koenjit)
2 eetlepels
cognac of vieux
125 g
roze garnalen
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Drumsticks bestrooien met zout en peper. Ui pellen en snipperen. In grote pan olie verhitten. Kip rondom bruin bakken. Ui ca. 4 minuten meebakken. Tomatenblokjes, wijn, bouillontablet en 1 1/2 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en kip ca. 5 minuten zachtjes doorstoven. Intussen chocolade grof hakken. Peterselie fijn knippen. Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine amandelen, knoflook, chocolade, kurkuma, 3/4 deel van peterselie en cognac tot gladde massa pureren. Amandelmassa door kip met saus roeren. Kip in nog ca. 15 minuten afgedekt zachtjes gaar stoven. Garnalen op het laatst toevoegen en kort meewarmen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Lekker met rijst en geroosterde paprika's.