bewaar
Kip met room, calvados en champignons
Kip met room, calvados en champignons
bewaar

Kip met room, calvados en champignons

30 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

kastanjechampignons

1

zachtzure appel

4

kipdrumsticks

4 stukjes

(scharrel)kipfilet

zout en versgemalen peper

50 g

boter

1 takje

tijm

1

laurierblad

1 dl

(droge) cider

2 eetlepels

calvados

½

kippenbouillontablet

1 bekertje

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Drumsticks en kipfilets bestrooien met zout en peper. In grote braadpan boter verhitten. Drumsticks in ca. 7 minuten rondom bruin bakken. Kipfilets toevoegen en zachtjes aan beide kanten lichtbruin bakken. Champignons en appel ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Toevoegen: tijm, laurierblad, cider, calvados, bouillontablet en 1/2 dl water. Aanbaksels goed losroeren. Deksel schuin op pan leggen en kip in ca. 8 minuten zachtjes gaar stoven. Tijm en laurier verwijderen. Crème fraîche erdoor roeren en meewarmen. Op smaak brengen met peper. Direct serveren. Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.