bewaar
In limoen gemarineerde kip
In limoen gemarineerde kip
bewaar

In limoen gemarineerde kip

20 min. bereiden
15 min. wachten
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

limoenen

1 el

vloeibare honing

2 el

sojasaus

400 g

kipfilet

1

komkommer

300 g

pandanrijst

1 bosje

radijs

1 zakje

bosui

20 g

ongezouten roomboter

4 el

sesamzaad

Aan de slag

1

Rasp de groene schil van 2 limoenen, pers de vruchten uit. Maak een marinade van de sojasaus, de honing, de helft van het limoensap en de helft van het rasp. Roer goed. Snijd de kipfilet in plakken. Schep deze door de marinade. Laat 15 min. staan.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in plakken en de plakken in reepjes. Maak de radijsjes schoon, snijd ze in plakjes en voeg ze toe aan de komkommer. Meng de rest van het sap met de olie en schep door de komkommer-radijssalade.

3

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip in 8-10 min. gaar en rondom bruin. Bak de laatste 2 min. de bosui mee. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de sesamzaadjes in 2 min. goudbruin. Snijd de laatste limoen in partjes.

4

Meng het sesamzaad door de rijst. Serveer de kip met de rijst en de salade. Strooi de rest van het limoenrasp erover en garneer met een plakje limoen.

bereidingstipU kunt de kipfilet 3 uur van tevoren marineren. Bewaar de kip afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor bereiden het recept vanaf stap 2.