bewaar
Kipburgers met volkorenbroodje en rauwkostsalade
Kipburgers met volkorenbroodje en rauwkostsalade
bewaar

Kipburgers met volkorenbroodje en rauwkostsalade

Voor homemade burgers rijden we graag een blokje om.

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipgehakt naturel

2 tl

gedroogd selderijblad

2 tl

uienpoeder

1

komkommer

½

spitskool

1

eetrijpe avocado

3 el

yoghurt Skyr

1 el

appelciderazijn

4

volkorenbollen

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer met hoge beker

Voor homemade burgers rijden we graag een blokje om.

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de selderij en uienpoeder en maak er 4 burgers (per 4 personen) van ter grootte van Ø 10 cm. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

2

Maak ondertussen de salade: halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd de spitskool fijn. Meng de komkommer en de spitskool in een ruime kom.

3

Halveer voor de dressing de avocado, verwijder de pit met een lepel en schep het vruchtvlees van 1 helft in de hoge beker van de staafmixer. Pureer samen met de yoghurt en azijn tot een dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Snijd de andere avocadohelft in dunne plakjes.

4

Snijd de volkorenbollen open en beleg met avocadoplakjes en een burger. Bestrooi met peper. Serveer met de salade.

vegatipVervang het kipgehakt door 375 g fijngemalen tofu naturel en 1 ei.