Kaas
Kaas

Kaas

Kaaskop? Jazeker wel, we eten hier in Nederland graag kaas; wel zo’n 17 kilo per jaar. Kaas kun je dan ook op oneindig veel manieren combineren met deze lekkere recepten.

Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes

Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes

Ingrediënten

8 personen

450 g

snoepgroente radijs

1

rode ui

1 tl

peperkorrels

200 ml

witte balsamicoazijn

100 ml

water

75 g

kristalsuiker

1 tl

zout

1 tl

mosterdzaad

1 tl

jeneverbes

125 g

geitenkaas 55+

225 g

Hollandse blauwaderkaas

200 g

harde geitenkaas met koriander

200 g

Leidse kanter 40+

150 g

Zaanlander 3 jaar oud

2 el

appelstroop

250 g

Fries roggebrood

Dit heb je nodig

  • goed afsluitbare fles of pot (1 liter)

  1. Verwijder de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de ui in kwarten en vervolgens in dunne kwart ringen.
  2. Kneus de peperkorrels. Breng de balsamicoazijn aan de kook met het water, de suiker, het zout, mosterdzaad, de jeneverbessen en peperkorrels. Voeg de radijsjes toe, breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Maak de afsluitbare pot goed schoon en doe de radijsjes in de pot, sluit goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg alle kaas op een plank. Serveer met de ingelegde radijsjes, de appelstroop en het roggebrood.