Kaas
Kaaskop? Jazeker wel, we eten hier in Nederland graag kaas; wel zo’n 17 kilo per jaar. Kaas kun je dan ook op oneindig veel manieren combineren met deze lekkere recepten.

Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes
Ingrediënten
8 personen
450 g
snoepgroente radijs
1
rode ui
1 tl
peperkorrels
200 ml
witte balsamicoazijn
100 ml
water
75 g
kristalsuiker
1 tl
zout
1 tl
mosterdzaad
1 tl
jeneverbes
125 g
geitenkaas 55+
225 g
Hollandse blauwaderkaas
200 g
harde geitenkaas met koriander
200 g
Leidse kanter 40+
150 g
Zaanlander 3 jaar oud
2 el
appelstroop
250 g
Fries roggebrood
Dit heb je nodig
goed afsluitbare fles of pot (1 liter)
- Verwijder de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de ui in kwarten en vervolgens in dunne kwart ringen.
- Kneus de peperkorrels. Breng de balsamicoazijn aan de kook met het water, de suiker, het zout, mosterdzaad, de jeneverbessen en peperkorrels. Voeg de radijsjes toe, breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Maak de afsluitbare pot goed schoon en doe de radijsjes in de pot, sluit goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Leg alle kaas op een plank. Serveer met de ingelegde radijsjes, de appelstroop en het roggebrood.