Hol­lands kaas­plank­je met in­ge­leg­de ra­dijs­jes

Een borrel is niet compleet zonder borrelplank met kaas en deze kaasplank maken we compleet met ingelegde radijsjes.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(0) waardeer
hollands nagerecht Een borrel is niet compleet zonder borrelplank met kaas en deze kaasplank maken we compleet met ingelegde radijsjes. 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • goed afsluitbare fles of pot (1 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de ui in kwarten en vervolgens in dunne kwart ringen.
  2. Kneus de peperkorrels. Breng de balsamicoazijn aan de kook met het water, de suiker, het zout, mosterdzaad, de jeneverbessen en peperkorrels. Voeg de radijsjes toe, breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Maak de afsluitbare pot goed schoon en doe de radijsjes in de pot, sluit goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg alle kaas op een plank. Serveer met de ingelegde radijsjes, de appelstroop en het roggebrood.

bewaartip:

Gebruik je niet alle radijsjes in één keer? In de afsluitbare pot kun je ze maximaal 3 maanden in de koelkast bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­lands kaas­plank­je met in­ge­leg­de ra­dijs­jes

1
1
  • 450 g snoepgroente radijs

Verwijder de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten.

2
2
  • 1 rode ui

Snijd de ui in kwarten en vervolgens in dunne kwart ringen.

3
3
  • 1 tl peperkorrels
  • 200 ml witte balsamicoazijn
  • 100 ml water
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl jeneverbes

Kneus de peperkorrels. Breng de balsamicoazijn aan de kook met het water, de suiker, het zout, mosterdzaad, de jeneverbessen en peperkorrels.

4
4

Voeg de radijsjes toe, breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur.

5
5

Maak de afsluitbare pot goed schoon en doe de radijsjes in de pot, sluit goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

6
6
  • 125 g geitenkaas 55+
  • 225 g Hollandse blauwaderkaas
  • 200 g harde geitenkaas met koriander
  • 200 g Leidse kanter 40+
  • 150 g Zaanlander 3 jaar oud

Leg alle kaas op een plank.

7
7
  • 2 el appelstroop
  • 250 g Fries roggebrood

Serveer met de ingelegde radijsjes, de appelstroop en het roggebrood.

bewaartip:

Gebruik je niet alle radijsjes in één keer? In de afsluitbare pot kun je ze maximaal 3 maanden in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.