Halloween recepten
Halloween recepten

Halloween recepten

Overgewaaid uit Amerika en here to stay: het griezelfeest Halloween. Maak zelf horror-traktaties, hol een pompoen uit (en maak soep van de rest) en je bent er helemaal klaar voor. Trick or treat!

Halloween hapjes

Halloween hapjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg 5 min. ontdooien. Snijd elke plak bladerdeeg met het papiertje er nog aan in 12 reepjes. Laat deze tot gebruik verder ontdooien in de koelkast, zodat ze niet te zacht worden.
  2. Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Meng de roomkaas met de geraspte kaas en vul er met een theelepel de halve paprika’s mee. Maak de randen van de paprika’s schoon. Druk de olijven als oogjes op de kaas.
  3. Rol met je handen de reepjes bladerdeeg uit tot sliertjes van 1.5 keer zo lang. Wikkel om elke halve paprika 2 sliertjes, laat ze elkaar steeds kruisen. Laat de oogjes vrij. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin.
Wat voor hapjes en snacks maak je voor Halloween?

Wat voor hapjes en snacks maak je voor Halloween?

Binnen het thema Halloween zijn er allerlei leuke hapjes die je kunt maken. Wat dacht je van skullpizza’s, mummieworstenbroodjes of griezelkoekjes? Kies het liefst voor dingen die je van tevoren kunt maken, zodat je ze tijdens Halloween hoogstens nog even in de oven hoeft te schuiven. Pompoenmuffins – zoet of hartig – zijn daar een goed voorbeeld van. Leuk om uit te delen! En met pompoen maak je ook lekkere smoothies en nacho’s. Van meringue en chocolade kun je schuimspookjes maken, en van marshmallows en dropstaven knutsel je zelf griezelige doodshoofdlollies.

Hoe maak je een griezeldiner voor Halloween?

Een grote pan pompoensoep is perfect voor Halloween. Het is in de herfst helemaal het seizoen voor pompoen én je hebt misschien nog wat over van de pompoen die je hebt uitgehold. Eet de soep als voorgerecht, of als hoofdgerecht met brood, groenteskulls en verschillende dips. Ook lekker als hoofdgerecht voor het Halloweendiner: deze griezelig lekkere pokébowl. Maak als toetje een cake met rode glazuur als ‘bloederig’ accent, of bak een pompoentaart om helemaal binnen het pompoenthema te blijven.

Hoe maak je een griezeldiner voor Halloween?
Knutselen met Halloween

Knutselen met Halloween

Naast leuke knutsels om te eten, kun je ook leuke knutsels maken ter versiering. Met de knutseltips op deze pagina maak je samen met de kinderen de mooiste creaties voor 31 oktober. Plan op tijd een middag in om te knutselen voor Halloween, maak er een gezellige dag van en tover je huis om in Halloweensferen!