bewaar
Halloweenpunch met oogballen en ijshandje
Halloweenpunch met oogballen en ijshandje
bewaar

Halloweenpunch met oogballen en ijshandje

Pas op! Er drijft een hand in deze punch. Wij weten zeker dat dit een grote hit wordt op de buffettafel.

5 min. bereiden
12 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 ml

ginger beer

1 liter

Fernandes Cherry bouquet

425 g

lychees in lichte siroop

300 ml

Havana Club rum anejo

150 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • latex handschoen

Pas op! Er drijft een hand in deze punch. Wij weten zeker dat dit een grote hit wordt op de buffettafel.

Aan de slag

1

Vul de latex handschoen zonder poedercoating met water, knoop dicht en leg 12 uur in de vriezer. Leg er iets op zodat het handje plat wordt. Heb je een latex handschoen met poedercoating? Draai hem dan binnenstebuiten.

2

Leg de ginger beer, Fernandes Cherry bouquet en het blik lychees in de koelkast. Leg de Havana Club rum añejo in de vriezer. Schenk vlak voor serveren het ginger beer, de kersenfrisdrank en de rum in een hoge glazen schaal. Zeef de lychees boven de schaal zodat de siroop bij de punch gaat. Stop in het gat van elke lychee 1 blauwe bes. Doe de ‘oogballen’ bij de punch. Voeg het ijshandje (uit de handschoen) toe. Serveer de punch met een soepopscheplepel erin en glazen ernaast.

tip

algemeenOm te voorkomen dat de bevroren ijshand aan je hand vast blijft zitten, spoel je de bevroren ijshand kort onder warm water af voordat je handschoen verwijdert.

variatietipIn plaats van ginger beer kun je ook 500 ml ginger ale gebruiken.

combinatietipKinderen? Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, zit er geen alcohol in het ginger beer. De rum kun je weglaten.