Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

Pas op! Er drijft een hand in deze punch. Wij weten zeker dat dit een grote hit wordt op de buffettafel.

  • drankje met alcohol
  • 8 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 12 uur wachten
(2) waardeer
drankje met alcohol Pas op! Er drijft een hand in deze punch. Wij weten zeker dat dit een grote hit wordt op de buffettafel. 8 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • latex handschoen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vul de latex handschoen zonder poedercoating met water, knoop dicht en leg 12 uur in de vriezer. Leg er iets op zodat het handje plat wordt. Heb je een latex handschoen met poedercoating? Draai hem dan binnenstebuiten.
  2. Leg de ginger beer, Fernandes Cherry bouquet en het blik lychees in de koelkast. Leg de Havana Club rum añejo in de vriezer. Schenk vlak voor serveren het ginger beer, de kersenfrisdrank en de rum in een hoge glazen schaal. Zeef de lychees boven de schaal zodat de siroop bij de punch gaat. Stop in het gat van elke lychee 1 blauwe bes. Doe de ‘oogballen’ bij de punch. Voeg het ijshandje (uit de handschoen) toe. Serveer de punch met een soepopscheplepel erin en glazen ernaast.

variatietip:

In plaats van ginger beer kun je ook 500 ml ginger ale gebruiken.

combinatietip:

Kinderen? Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, zit er geen alcohol in het ginger beer. De rum kun je weglaten.

Tip:

Om te voorkomen dat de bevroren ijshand aan je hand vast blijft zitten, spoel je de bevroren ijshand kort onder warm water af voordat je handschoen verwijdert.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • koolhydraten 27 g
Tags
Ook te zien in

Halloweenpunch met oogballen en ijshandje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

1
1

Vul de latex handschoen zonder poedercoating met water, knoop dicht en leg 12 uur in de vriezer. Leg er iets op zodat het handje plat wordt. Heb je een latex handschoen met poedercoating? Draai hem dan binnenstebuiten.

2
2
  • 500 ml ginger beer
  • 1 liter Fernandes Cherry bouquet
  • 425 g lychees in lichte siroop

Leg de ginger beer, Fernandes Cherry bouquet en het blik lychees in de koelkast.

3
3
  • 300 ml Havana Club rum anejo

Leg de Havana Club rum añejo in de vriezer. Schenk vlak voor serveren het ginger beer, de kersenfrisdrank en de rum in een hoge glazen schaal.

4
4
  • 150 g verse blauwe bessen

Zeef de lychees boven de schaal zodat de siroop bij de punch gaat. Stop in het gat van elke lychee 1 blauwe bes.

5
5

Doe de ‘oogballen’ bij de punch. Voeg het ijshandje (uit de handschoen) toe. Serveer de punch met een soepopscheplepel erin en glazen ernaast.

variatietip:

In plaats van ginger beer kun je ook 500 ml ginger ale gebruiken.

combinatietip:

Kinderen? Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, zit er geen alcohol in het ginger beer. De rum kun je weglaten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.