Pom­poen­na­chos

Vrijdagmiddagborrel? Maak eens deze nachosdeluxe met pompoen en kaas.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Vrijdagmiddagborrel? Maak eens deze nachosdeluxe met pompoen en kaas. 8 personen
5 12

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de chimichurri, de olie en zout naar smaak. Bak 25 min. onder in de oven. Schep halverwege om. Doe de tortillachips in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak 10 min. op een rooster boven de pompoen.
  2. Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de limoen en pers 1 helft uit over de avocado (per 8 personen). Snijd de koriander grof. Schep de pompoen- en avocadoblokjes over de chips in de ingevette ovenschaal. Schep er lepeltjes crème fraîche en Mexican salsa op. Verdeel de jalapeñopeper en koriander erover en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoennachos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­na­chos

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g flespompoenen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf.

3
3
  • 1 el chimichurri
  • 2 el (zonnebloem)olie

Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de chimichurri, de olie en zout naar smaak.

4
4

Bak 25 min. onder in de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 300 g tortillachips
  • 150 g geraspte belegen kaas

Doe de tortillachips in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak 10 min. op een rooster boven de pompoen.

6
6
  • 1 jalapeñopeper

Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.

7
7
  • 1 avocado

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

8
8
  • 1 limoen

Halveer de limoen en pers 1 helft uit over de avocado (per 8 personen).

9
9
  • 10 g koriander

Snijd de koriander grof.

10
10

Schep de pompoen- en avocadoblokjes over de chips in de ingevette ovenschaal.

11
11
  • 125 g crème fraîche
  • 115 g Home Made style Mexican salsa

Schep er lepeltjes crème fraîche en Mexican salsa op.

12
12

Verdeel de jalapeñopeper en koriander erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.