bewaar
Pompoennachos
Pompoennachos
bewaar

Pompoennachos

Vrijdagmiddagborrel? Maak eens deze nachosdeluxe met pompoen en kaas.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
licht pittig
39waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

flespompoen

1 el

Euroma's chimichurri kruiden

2 el

(zonnebloem)olie

300 g

tortillachips

150 g

geraspte belegen kaas

1

jalapeñopeper

1

avocado

1

limoen

10 g

verse koriander

125 g

crème fraîche

115 g

La Morena Home Made style Mexican salsa

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 30)

Vrijdagmiddagborrel? Maak eens deze nachosdeluxe met pompoen en kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de chimichurri, de olie en zout naar smaak. Bak 25 min. onder in de oven. Schep halverwege om. Doe de tortillachips in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak 10 min. op een rooster boven de pompoen.

2

Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de limoen en pers 1 helft uit over de avocado (per 8 personen). Snijd de koriander grof. Schep de pompoen- en avocadoblokjes over de chips in de ingevette ovenschaal. Schep er lepeltjes crème fraîche en Mexican salsa op. Verdeel de jalapeñopeper en koriander erover en serveer.