Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.

Advertentie
Ingrediënten
- ½ citroen
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 110 g ongezouten walnoten
- ¼ tl chilivlokken
- 1 tl gemalen komijn
- 50 g verse granaatappelpitjes
Keukenspullen
- staafmixer met hakmolen
Advertentie
Bereiden
- Pers de citroen uit. Laat het potje gegrilde paprika's uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit de pot. Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.
- Doe de paprika, knoflook, het vocht, het citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de helft van de granaatappelpitjes in het hakmolentje van de staafmixer. Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.
bewaartip:
Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 5 g
-
koolhydraten 7 g
waarvan suikers 4 g -
vet 19 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 200 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
- ½ citroen
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Pers de citroen uit. Laat het potje gegrilde paprika's uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit de pot.
Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.
- 110 g ongezouten walnoten
- ¼ tl chilivlokken
- 1 tl gemalen komijn
- 25 g verse granaatappelpitjes
Doe de paprika, knoflook, het vocht, het citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de granaatappelpitjes in het hakmolentje van de staafmixer.
Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en zout.
- 25 g verse granaatappelpitjes
Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.
bewaartip:
Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.