
Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.
Ingrediënten
4 personen
½
citroen
295 g
gegrilde rode paprika's in pot
110 g
ongezouten walnoten
½ tl
chilivlokken
1 tl
gemalen komijn
50 g
verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
Aan de slag
Pers de citroen uit. Laat het potje gegrilde paprika's uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit de pot. Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.
Doe de paprika, knoflook, het vocht, het citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de helft van de granaatappelpitjes in het hakmolentje van de staafmixer. Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.
Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.

bijgerecht
4 personen
225 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pers de citroen uit. Laat het potje gegrilde paprika's uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit de pot. Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.
Doe de paprika, knoflook, het vocht, het citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de helft van de granaatappelpitjes in het hakmolentje van de staafmixer. Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.
bewaartip:Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)½ citroen
295 g gegrilde rode paprika's in pot
110 g ongezouten walnoten
½ tl chilivlokken
1 tl gemalen komijn
50 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen