bewaar
Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
bewaar

Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)

Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.

10 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

110 g

ongezouten walnoten

¼ tl

chilivlokken

1 tl

gemalen komijn

50 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Laat het potje gegrilde paprika's uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit de pot. Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.

2

Doe de paprika, knoflook, het vocht, het citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de helft van de granaatappelpitjes in het hakmolentje van de staafmixer. Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.

tip

bewaartipJe kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.