bewaar
Paprikadip met walnoten en granaatappel
Paprikadip met walnoten en granaatappel
bewaar

Paprikadip met walnoten en granaatappel

Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.

10 min. bereiden
redelijk pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

ongebrande walnoten

1

teen knoflook

1

limoen

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

¼ tl

chilivlokken

½ tl

gemalen komijn

100 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Pers de limoen uit. Laat de paprika’s uitlekken en hak de walnoten fijn.

2

Doe de walnoten, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de paprika’s, chilivlokken en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip. Schep de paprikadip in een kom en garneer met de granaatappelpitjes.

tip

combinatietipDeze dip is heerlijk met pitachips. Snijd hiervoor pitabroodjes overlangs doormidden en in driehoekjes. Besprenkel ze met wat olie en bak 6-9 min. in het midden van een voorverwarmde oven (180 °C).

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.