Paprikadip met walnoten en granaatappel
Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.
Ingrediënten
4 personen
75 g
ongebrande walnoten
1
teen knoflook
1
limoen
465 g
geroosterde rode paprika's in pot
½ tl
chilivlokken
½ tl
gemalen komijn
100 g
verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Pers de limoen uit. Laat de paprika’s uitlekken en hak de walnoten fijn.
Doe de walnoten, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de paprika’s, chilivlokken en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip. Schep de paprikadip in een kom en garneer met de granaatappelpitjes.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Paprikadip met walnoten en granaatappel
Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.

bijgerecht
4 personen
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Pers de limoen uit. Laat de paprika’s uitlekken en hak de walnoten fijn.
Doe de walnoten, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de paprika’s, chilivlokken en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip. Schep de paprikadip in een kom en garneer met de granaatappelpitjes.
combinatietip:Deze dip is heerlijk met pitachips. Snijd hiervoor pitabroodjes overlangs doormidden en in driehoekjes. Besprenkel ze met wat olie en bak 6-9 min. in het midden van een voorverwarmde oven (180 °C).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)75 g ongebrande walnoten
1 teen knoflook
1 limoen
465 g geroosterde rode paprika's in pot
½ tl chilivlokken
½ tl gemalen komijn
100 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker