Pa­pri­ka­dip met wal­no­ten en gra­naat­ap­pel

Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.

(3) waardeer
midden-oosters bijgerecht Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Pers de limoen uit. Laat de paprika’s uitlekken en hak de walnoten fijn.
  2. Doe de walnoten, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de paprika’s, chilivlokken en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip. Schep de paprikadip in een kom en garneer met de granaatappelpitjes.

combinatietip:

Deze dip is heerlijk met pitachips. Snijd hiervoor pitabroodjes overlangs doormidden en in driehoekjes. Besprenkel ze met wat olie en bak 6-9 min. in het midden van een voorverwarmde oven (180 °C).

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017

Paprikadip met walnoten en granaatappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka­dip met wal­no­ten en gra­naat­ap­pel

1
1
  • 75 g ongebrande walnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 465 g geroosterde rode paprika's in pot

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Pers de limoen uit. Laat de paprika’s uitlekken en hak de walnoten fijn.

3
3
  • ¼ tl chilivlokken
  • ½ tl gemalen komijn

Doe de walnoten, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de paprika’s, chilivlokken en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.

4
4
  • 100 g verse granaatappelpitjes

Schep de paprikadip in een kom en garneer met de granaatappelpitjes.

combinatietip:

Deze dip is heerlijk met pitachips. Snijd hiervoor pitabroodjes overlangs doormidden en in driehoekjes. Besprenkel ze met wat olie en bak 6-9 min. in het midden van een voorverwarmde oven (180 °C).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.