bewaar
Tomatensalade met walnoot
Tomatensalade met walnoot
bewaar

Tomatensalade met walnoot

Salade met een goede bite van walnoot en granaatappelpitjes.

10 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

280 g

Tasty Tom trostomaat

295 g

gegrilde rode paprika

1

limoen

50 g

ongebrande walnoten

120 g

verse granaatappelpitjes

3 el

walnotenolie

Salade met een goede bite van walnoot en granaatappelpitjes.

Aan de slag

Snijd de tomaten in plakjes en leg deze dakpansgewijs op een schaal. Laat de paprika's uitlekken en snijd in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de paprikablokjes. Hak de walnoten grof en voeg samen met de granaatappelpitjes toe aan de paprikasalsa. Schep om, verdeel over de tomaten en besprenkel met de walnootolie.

tip

variatietipDe salade is ook lekker met pijnboompitten in plaats van walnoten.

variatietipGeen fan van granaatappel? Kies dan voor gedroogde cranberry’s of rozijnen.

combinatietipGegrilde biefstuk en gepofte aardappel passen hier prima bij.

variatietipOm de salade nog frisser te maken, kun je de paprika vervangen door komkommer.