Fles­pom­poen­soep

De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.

(15) waardeer
hollands voorgerecht De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood. 6 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.
  3. Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Flespompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fles­pom­poen­soep

1
1
  • 1½ kg flespompoen

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemalen komijn
  • ½ tl gerookte-paprikapoeder hot

Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1.2 liter kraanwater

Voeg de gepelde tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.

5
5

Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.