Flespompoensoep
De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.
Ingrediënten
6 personen
1.5 kg
flespompoen
2
middelgrote uien
2 tenen
knoflook
3 el
milde olijfolie
1 tl
gemalen kaneel
2 tl
gemalen komijn
½ tl
gerookte-paprikapoeder hot
400 g
gepelde tomaten in blik
2
groentebouillontabletten
1.2 l
kraanwater
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.
Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Flespompoensoep
De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.

voorgerecht
6 personen
220 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.
Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
vegantip:Bekijk ook <a href=ah.nl/allerhande/recept/R-R669396/pompoensoep-met-gember>dit recept</a>
serveertip:Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1½ kg flespompoen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 tl gemalen kaneel
2 tl gemalen komijn
½ tl gerookte-paprikapoeder hot
400 g gepelde tomaten in blik
2 groentebouillontabletten
1¼ l kraanwater
Dit heb je nodig
staafmixer