Kerst op school

Voor het kerstfeest kun je uitpakken of iets simpels maken. Zolang het er feestelijk uitziet, komen de kleinsten sowieso trots op school aan. Er zitten natuurlijk wel een paar haken en ogen aan. Zo'n kerstgerecht voor op school moet natuurlijk makkelijk mee te nemen zijn, het moet spectaculair zijn en ook nog eens lekker smaken. We hebben verschillende recepten die je kunt proberen in allerlei soorten en maten. Gezond, zoet, hartig: jij kiest!

Volkorentortillachips met 2 dips
Volkorentortillachips met 2 dips

Volkorentortillachips met 2 dips

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 1 middelgrote ui
  • 5 el traditionele olijfolie
  • 200 g tomatenblokjes in blik
  • 106 ml Bonduelle crispy mais
  • 8 La Morena volkorentortilla's
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 50 ml kraanwater
  • 50 g witte kaas
  • 15 g verse basilicum
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • kerstuitsteekvormpjes
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Doe de ui in een kom en meng de tomatenblokjes erdoor. Laat de mais uitlekken en meng door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Steek met de uitsteekvormpjes f‹iguren uit de tortilla’s. Probeer er zo veel mogelijk uit elke tortilla te krijgen. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten en bak in 8 min. krokant in de oven.
  3. Doe de tuinerwten met het water in een steelpan, kook 3 min. en zet het vuur uit. Doe de erwten met het kookwater in een hoge beker. Voeg de kaas en de blaadjes van het basilicum toe en pureer met de staafmixer.
  4. Verdeel de tortillachips over een ruime schaal en serveer de rode en groene saus in bakjes erbij.