bewaar
Winterfeestkoekjes
Winterfeestkoekjes
bewaar

Winterfeestkoekjes

De koek is nog lang niet op en het winterfeest nog lang niet over met deze winterfeestkoekjes.

30 min. bereiden
12 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

14 porties

1

sinaasappel

430 g

HomeMade mix voor winter feestkoekjes

175 g

ongezouten roomboter

1

bloem om te bestuiven

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

De koek is nog lang niet op en het winterfeest nog lang niet over met deze winterfeestkoekjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

2

Kneed de mix voor winterfeestkoekjes, boter en 1 tl sinaasappelrasp (per 14 stuks) met je handen tot een soepel deeg.

3

Bestuif het werkblad licht met bloem. Verdeel het deeg in 2 stukken. Meng 1 helft in een aparte kom met de cacaopoeder en kneed tot een egaal cacaodeeg. Rol de deegdelen met de deegroller apart uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek met de uitsteekvorm uit het pak 14 koekjes (per 14 stuks) uit het deeg. Rol overtollig deeg eventueel opnieuw uit.

4

Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ca. 12 min. (de lichte koekjes zijn nu lichtbruin met iets donkerdere randjes). Til het bakpapier met de koekjes van de warme bakplaat en laat minstens 30 min. afkoelen.

5

Roer van de glazuurmix uit het pak en 1 el sinaasappelsap (per 14 stuks) een dik glazuur. Vul de bijgeleverde spuitzak met het glazuur en knip er een klein puntje af. Versier de afgekoelde koekjes met het glazuur en laat het opdrogen. Bewaar de koekjes in een luchtdichte bak of trommel.

combinatietipLekker met warme chocolademelk.

Winterfeestkoekjes

De koek is nog lang niet op en het winterfeest nog lang niet over met deze winterfeestkoekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig