bewaar
Meergranen-groentepizza's
Meergranen-groentepizza's
bewaar

Meergranen-groentepizza's

10 min. bereiden
1 uur 5 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mix voor

2 eetlepels

olijfolie

½ pak

tomatenblokjes

1 schaaltje

kastanjechampignons

1

rode paprika

1

rode ui

½

courgette

2 bollen

mozzarella

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Aan de slag

Kneed van de broodmix met de olie en 150 ml handwarm water een soepel deeg. Laat het deeg in een kom onder een schone theedoek op kamertemperatuur 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verdeel het deeg in 4 porties en vorm er 4 ballen van. Rol op een met bloem bestoven aanrecht elke deegbal uit tot een bodem van maximaal 1/2 cm dik. Leg de pizzabodems op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatenblokjes over de pizza-bodems en beleg ze met de champignons, paprika, rode ui en courgette. Bestrooi de groenten met zout en peper naar smaak. Scheur de mozzarella in kleine plukjes en verdeel ze over de groenten. Bak de pizza's in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bedruppel de pizza eventueel met wat extra olijfolie.

tip

algemeenTe pittig? Leg de rode ui 5 minuten in ijskoud water. Hij wordt dan wat milder van smaak.

algemeenWeinig tijd? Vervang de groenten door panklare Italiaanse roerbakmix.