bewaar
Bladerdeeghapjes kaas & salami
Bladerdeeghapjes kaas & salami
bewaar

Bladerdeeghapjes kaas & salami

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 plakjes

salami

4 plakjes

bladerdeeg

bloem om te bestuiven

1

ei

50 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • bakplaat

  • bakpapier

Aan de slag

1

Snijd de salami heel fijn. Druk de plakjes bladerdeeg per 2 aan elkaar vast tot een rechthoek. Leg 1 deegplak op een licht met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de salami erover. Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10 x 20 cm. Bestrijk het deeg met ei en strooi de kaas erover. Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm breed. Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaasknopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar.