IJs

Heerlijk als dessert of als verfrissing op een warme zomerdag: (zelfgemaakt) ijs. Trakteer je gasten op een luxe ijstaart of koel af met homemade popsicles. Wij smelten ervoor!

IJs recepten

Zelf ijsjes maken
Zelf ijsjes maken

Zelf ijsjes maken

Ingrediënten

voor 12 porties
  • 75 g diepvries passievruchtblokje
  • 75 g diepvries doosjevol frambozen
  • 75 g diepvries perzikpartjes
  • 75 g diepvries kersen
  • 2 el water
  • 2 el kokosvlokken
  • 250 g diepvries bosbes
  • 200 g Griekse yoghurt 10%
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 sinaasappel
  • 250 ml water
  • 35 ml frambozensiroop
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • mengkom
  • siliconen ijsvormpjes van 75 ml
  • afsluitbare fles
  1. Zet voor de regenboogijsjes 4 kommen klaar. Ontdooi in 1 kom de passievruchtblokjes. Pureer in de andere kommen de frambozen, perzikpartjes en kersen. Voeg bij deze 3 kommen 2 el water toe (per 4 ijsjes) om het geheel wat meer vloeibaar te maken. Verdeel het fruit over de siliconen ijsvormpjes. Begin met een laagje kers, dan framboos, vervolgens perzik en eindig met passievrucht.
  2. Rooster voor het swirl-ijsje de kokosvlokken in een koekenpan zonder olie of boter 3-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de bosbessen. Voeg een beetje water toe om het vloeibaar te maken. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Verdeel de gepureerde bosbessen over de ijsvormpjes. Verdeel de yoghurt hierover. Roer van onder naar boven door, voor een gemarmerd effect. Verdeel de kokosvlokken over de vormpjes en druk een beetje aan.
  3. Snijd voor de limo-ijsjes de schil van de sinaasappel met een scherp mes, zodat je net het oranje vruchtvlees ziet. Snijd de vrucht in dunne plakken en halveer of snijd in kwarten. Meng in een afsluitbare fles 250 ml water (per 4 ijsjes) met de siroop naar smaak en schud goed. Vul de ijsvormpjes met wat stukjes sinaasappel en schenk de limonade erbij.
  4. Steek de stokjes in alle vormpjes en laat de ijsjes 4 uur opstijven in de vriezer.