Bijgerechten

Salades, aardappelen uit de oven en gegrilde groenten. Maar ook puree, gehaktballetjes of een heerlijke saus. De lekkerste bijgerechten op een rij.

Bolcourgette met ratatouille
Bolcourgette met ratatouille

Bolcourgette met ratatouille

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 bolcourgettes
  • 1 teen knoflook
  • 375 g ratatouille
  • 30 g Pecorino Romano
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het kapje (wel bewaren) van de bolcourgettes en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees en de knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees en knoflook 5 min. op laag vuur. Giet eventueel overtollig vocht af. Voeg de ratatouille toe en neem de pan van het vuur.
  3. Vul de bolcourgettes met de groente en schaaf de pecorino erboven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.