Bol­cour­get­te met ra­ta­touil­le

Een paprika kun je vullen, maar een courgette ook. Met groenten en kaas, bijvoorbeeld.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Een paprika kun je vullen, maar een courgette ook. Met groenten en kaas, bijvoorbeeld. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het kapje (wel bewaren) van de bolcourgettes en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees en de knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees en knoflook 5 min. op laag vuur. Giet eventueel overtollig vocht af. Voeg de ratatouille toe en neem de pan van het vuur.
  3. Vul de bolcourgettes met de groente en schaaf de pecorino erboven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met rijst en lamsworstjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Bolcourgette met ratatouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bol­cour­get­te met ra­ta­touil­le

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 bolcourgettes

Snijd het kapje (wel bewaren) van de bolcourgettes en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. ½ cm dik blijven.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snijd het vruchtvlees en de knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees en knoflook 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 375 g ratatouille

Giet eventueel overtollig vocht af. Voeg de ratatouille toe en neem de pan van het vuur.

5
5
  • 30 g Pecorino Romano

Vul de bolcourgettes met de groente en schaaf de pecorino erboven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kapjes ernaast.

6
6

Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met rijst en lamsworstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.