bewaar
Spaghettini met boerenkoolpesto
Spaghettini met boerenkoolpesto
bewaar

Spaghettini met boerenkoolpesto

Oer-Hollandse boerenkool als basis voor de bekende Italiaanse pastasaus. Zo krijg je je kinderen echt wel aan de groente.

20 min. bereiden
281waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghettini

200 g

verse boerenkool

65 g

pijnboompitten

2 tenen

knoflook

6 el

extra vierge olijfolie

80 g

Pecorino Romano

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Oer-Hollandse boerenkool als basis voor de bekende Italiaanse pastasaus. Zo krijg je je kinderen echt wel aan de groente.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar ½ kopje kookvocht. Verwarm ondertussen de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. al omscheppend goudbruin. Laat iets afkoelen.

3

Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree. Voeg de boerenkool toe en maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht toe. Rasp de kaas en roer de helft door de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de warme pasta met de boerenkoolpesto en schep op diepe borden. Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover. Besprenkel met de rest van de olie. Lekker met een salade van tastytomtrostomaten en rode ui, besprenkeld met olijfolie.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.