bewaar
Volkorenpasta met boerenkoolpesto
Volkorenpasta met boerenkoolpesto
bewaar

Volkorenpasta met boerenkoolpesto

Zelf pesto maken is zó gepiept.

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

300 g

gesneden boerenkool

100 g

ongebrande amandelen

500 g

cherrytomaten

4 el

extra vierge olijfolie

½

citroen

2 tenen

knoflook

100 g

geraspte kaas 30+

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zelf pesto maken is zó gepiept.

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de helft van de boerenkool de laatste 5 min. mee. Giet af en bewaar 200 ml van het kookvocht (per 4 personen). Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Halveer de cherrytomaten. Verhit ⅛ van de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op middelhoog vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp. Pers het sap uit de vrucht. Doe het citroenrasp en -sap, de knoflook, kaas, ⅔ van de geroosterde amandelen en de rest van de ongekookte boerenkool in een hoge beker. Voeg het kookvocht en de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.

3

Hak de rest van de amandelen grof. Meng de pasta met de gekookte boerenkool en de pesto en schep de cherrytomaten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de amandelen.