Vol­ko­ren­pas­ta met boe­ren­kool­pes­to

Zelf pesto maken is zó gepiept.

(7) waardeer
hoofdgerecht Zelf pesto maken is zó gepiept. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de helft van de boerenkool de laatste 5 min. mee. Giet af en bewaar 200 ml van het kookvocht (per 4 personen). Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Halveer de cherrytomaten. Verhit een ½ el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op middelhoog vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp. Pers het sap uit de vrucht. Doe het citroenrasp en -sap, de knoflook, kaas en ⅔ van de geroosterde amandelen met de rest van de ongekookte boerenkool, het kookvocht en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot pesto. Breng op smaak met peper.
  3. Hak de rest van de amandelen grof. Meng de pasta met de gekookte boerenkool en de pesto en schep de cherrytomaten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de amandelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpasta met boerenkoolpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pas­ta met boe­ren­kool­pes­to

1
1
  • 300 g volkorenpenne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 150 g gesneden boerenkool

Kook de boerenkool de laatste 5 min. mee. Giet af en bewaar 200 ml van het kookvocht (per 4 personen).

3
3
  • 100 g ongebrande amandelen

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 500 g cherrytomaten
  • ½ el extra vierge olijfolie

Halveer de cherrytomaten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp. Pers het sap uit de vrucht.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g geraspte kaas 30+
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 3½ el extra vierge olijfolie

Doe het citroenrasp en -sap, de knoflook, kaas en ⅔ van de geroosterde amandelen met de rest van de ongekookte boerenkool, het kookvocht en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot pesto.

7
7

Breng op smaak met peper.

8
8

Hak de rest van de amandelen grof.

9
9

Meng de pasta met de gekookte boerenkool en de pesto en schep de cherrytomaten erdoor.

10
10

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.