bewaar
Ansjovis-spaghettini
Ansjovis-spaghettini
bewaar

Ansjovis-spaghettini

15 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

platte peterselie

1 teen

knoflook

6

ansjovisfilets

4 el

groene olijven

4 el

kappertjes

1

sjalot

100 ml

olijfolie extra vierge

300 g

spaghettini

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Verwijder de steeltjes van de peterselie en doe de blaadjes in de keukenmachine. Voeg de knoflook, de ansjovisfilets, de olijven, de kappertjes en de sjalot toe. Pureer tot een egale massa. Houd 2 el olie apart. Schenk langzaam en voorzichtig de rest van de olie bij het ansjovismengsel zodat een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de spaghettini een halve min. Roer tot de pasta helemaal bedekt is met een dun laagje olie. Zet het vuur uit, roer de saus erdoor en verdeel over 4 borden. Serveer direct.