bewaar
Spaghettini met tomaat
Spaghettini met tomaat
bewaar

Spaghettini met tomaat

20 min. bereiden
1 uur wachten
31waarderingen

Ingrediënten

3

trostomaten

½ potje

zwarte olijven

75 ml

olijfolie

3 tenen

knoflook

2 el

kappertjes

200 g

spaghettini

1 bakje

basilicum

Aan de slag

1

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd in parten.

2

Halveer de olijven. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 3 min. Laat afkoelen. Voeg de tomaat, olijven en kappertjes toe. Laat op kamertemperatuur 1 uur afgedekt marineren.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met het tomaatmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Schep het basilicum erdoor en serveer direct.

tip

algemeenVoor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de spinazie, knoflook en rozijnen en de spiesjes met ciabatta (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.