bewaar
Spaghettini met knoflook, peper en olijfolie
Spaghettini met knoflook, peper en olijfolie
bewaar

Spaghettini met knoflook, peper en olijfolie

15 min. bereiden
277waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghettini

100 ml

olijfolie extra vierge

3 tenen

knoflook

1

rode peper

½ theelepel

grof zeezout

1 bakje

verse peterselie

Aan de slag

1

Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de olie met de knoflook in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg, wanneer de knoflook licht begint te kleuren, de rode peper en het zout toe. Roer goed door en neem de pan van het vuur. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Giet de spaghettini af en laat uitlekken. Zet de hapjespan weer op het vuur en roer de spaghettini en peterselie erdoor. Meng en serveer direct.

2

Spaghettini zijn dunne spaghetti, letterlijk dunne 'draadjes'. Ze zijn net als spaghetti vooral geschikt bij sauzen op basis van olijfolie.