As­per­ge­ri­sot­to met peco­ri­no

(91) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 91

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zo veel water dat de koppen er nog bovenuit steken. Of kook de asperges in een gewone pan, waar ze liggend in passen. Breng aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur na 5 min. uit. Laat afgedekt 10-15 min. staan. Snijd ondertussen 3 cm van de onderkant van de groene asperges en kook ze in 6 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee. Schep er een soepopschep­lepel kookwater van de witte asperges bij. Roer tot het vocht helemaal is opgenomen. Voeg dan weer een lepel toe. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Snijd de asperges in stukken en roer door de risotto. Zet het vuur uit, schep de rest van de boter, kaas en peper en zout erdoor en serveer direct.

Tip:

Gebruik voor roerbakken alleen groene asperges: ze zijn stevig van structuur en blijven heel.

video

Ri­sot­to ma­ken

kookles - 04:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.