bewaar
Eenpersoonsrisotto
Eenpersoonsrisotto
bewaar

Eenpersoonsrisotto

Risotto voor een persoon te veel moeite? Niet met dit recept. Lekker romige risotto binnen een half uur op tafel.

30 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

1 personen

1

sjalot

1 teen

knoflook

20 g

ongezouten roomboter

75 g

risottorijst

200 ml

Lacroix kalfsfond

100 ml

kraanwater

50 ml

droge witte wijn

125 g

kleintje gesneden champignons

200 g

kleintje gesneden snijbonen

30 g

Pecorino Romano

Risotto voor een persoon te veel moeite? Niet met dit recept. Lekker romige risotto binnen een half uur op tafel.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 2 min. mee.

2

Verwarm ondertussen de fond met het water in een steelpan. Blus de rijst af met de wijn en laat grotendeels verdampen. Voeg de champignons en de snijbonen toe. Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer door tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn.

3

Rasp de kaas. Roer door de risotto en bestrooi met zwarte peper.

tip

combinatietipDrink de rest van de wijn erbij.